Tips innan du handlar

Det är inte alltid lätt att veta vad man ska ge bort i present. Idag är det betydligt enklare då man kan surfa runt på internet och beställa hela vägen hem till dörren. Det finns många tips på presenter ute på nätet och vi har samlat de bästa presenttipsen för studenten.

Här nedan har vi samlat några saker på innan du köper en studentpresent:

Köp en personlig present
Eftersom att studenten är en stor dag (Slutet på 12 års utbildning), så är det viktigt att ha tänkte igenom sin present. Ett av de bästa råden vi kan ge är att verkligen visa att du är den som står mottagaren nära och skaffa en present utifrån vad du vet om personen (och som ingen annan vet). Fundera på vad som verkligen skulle få mottagaren att trilla av stolen av glädje och gå på det.

Köp en present som överraskar
Ett annat bra tips är att köpa något som överraskar personen. Många har en uppfattning vad man brukar få i studentpresent, men gå utanför ramen och överraska personen. Låt oss säga så här. Om personen är en lugn och lite tystlåten, varför inte köpa en biljett till en rockkonsert? Att köpa det som inte förväntas av dig, kan vara vägen till den perfekta presenten. Vad är inte roligare än att testa något nytt?

Köp något som studenten kan ta med sig när han/hon flyttar
Om studenten ännu inte har hunnit flytta så är det nog en tidsfråga innan han/hon vill röra på sig. Att bidra med en present som mottagaren kan ha nytta för vid en flytt är igen dum idé. Ett bra tips är att börja köpa köksinredning, då det alltid kommer att komma till användning.

Höj din budget
Ingen kan säga att ens studentpresent kommer som en överraskning. Du har 20 år på dig att leta upp en minnesvärd present, eller hur? Därför är vårt tips att lägga undan lite pengar varje månad så att du verkligen kan köpa den där efterlängtade presenten när det är dags. En annan fördel är ju att du sätter ribban för hur mycket pengar ni ska lägga på era presenter, så detta innebär att du kan förvänta dig en minst lika dyr present nästa gång du fyller år. Vill man ge bort något riktigt dyrt så kan man alltid gå ihop flera personer för att finansiera presenten.

Köp ett minne för livet
Har mottagaren allt han behöver, då är det bäst att ge ett minne för livet. En upplevelse är en present som man alltid kommer att minnas. Att hoppa fallskärm är en upplevelse som man garanterat kommer minnas för resten av sitt liv.

Var unik när du köper presenten
Många nöjer sig med att köpa den present som är het för tillfället, men det säger egentligen att du inte lagt ner så mycket tid på att hitta en personlig studentpresent. Tänk ett steg till och köp något som lämnar ett bestående intryck och något som han kommer att komma ihåg för resten av sitt liv.

Älskade Ölprovningen!

Min brorson har alltid gillat öl men jag har alltid velat att han ska testa lite nya öler istället för bara Falcon. Hitta då denna present för när han tagit studenten och kan få lära sig lite nya drycker.

Skrivet av Johan Strömberg 2018

Klockor är bäst

Ville få lite inspiration och hittade massor av saker som min bror skulle gilla. Klockor är dock något han älskar och såg just denna när jag gick igenom lite annat. Han älskade den!

Skrivet av Emilia Lundgren 2018

Skönt att hitta något!

Är väldigt dålig med presenter till folk, så det var toppen att jag hittade denna hemside för lite inspiration! Fyrhjuling blir säkert hur kul som helst! Om jag nu vågar.

Skrivet av Sarah Johansson 2018

Inte hittat den perfekta studentpresenten än?

Tips på några riktigt bra presentbutiker:

Coolstuff Upplevelse som studentpresent Partykungen